Vyprážané kurča
10 mar
![Vyprážané kurča Vyprážané kurča](https://hosse-kitchen.sk/image/cache/catalog/parzheno-pile-1060x400w.jpg)
0 Komentáre
88 Videné
Vyprážané kurča
Neviete odolať chuti a vôni čerstvo vyprážaného kurčaťa? S týmto receptom a našimi panvicami si budete môcť vychutnať svoje obľúbené kuracie mäso ako nikdy predtým.
Čas prípravy:
20-25 minút
Čas prípravy:
10 minút
Porcie:
5-6
Varte s:
Liatinová panvica Hosse
Produkty:
- 1 šálka viacúčelovej múky;
- 1 polievková lyžica soli;
- 1 čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia;
- 2 šálky rastlinného tuku;
- 2 veľké vajcia;
- ¼ šálky mlieka;
- 1 kurča, nakrájané na 8 porcií;
Spôsob prípravy:
- Zmiešajte múku, soľ a korenie v miske dostatočne veľkej, aby sa do nej zmestil najväčší kus kurčaťa.
- V liatinovom hrnci Hosse rozohrejeme tuk na strednom ohni na 160 °C.
- Kým sa tuk zahrieva, vyšľaháme vajcia a mlieko v miske dostatočne veľkej, aby sa do nej zmestil najväčší kus kurčaťa. Kuracie kúsky po jednom ponorte do vaječnej zmesi, potom do múčnej zmesi, potom späť do vaječnej zmesi a druhýkrát do múčnej zmesi.
- Keď je olej dostatočne rozpálený, kura pomaly opečieme zo všetkých strán dozlatista a prepečené. Možno budete musieť znížiť teplotu, aby mäso pred dokončením príliš nezhnedlo.