Vyprážané kurča

​​​​​​

Neviete odolať chuti a vôni čerstvo vyprážaného kurčaťa? S týmto receptom a našimi panvicami si budete môcť vychutnať svoje obľúbené kuracie mäso ako nikdy predtým.

 

Čas prípravy:
20-25 minút

 

Čas prípravy:
10 minút

 

 

Porcie:
5-6

 

 

Produkty:

  • 1 šálka viacúčelovej múky;
  • 1 polievková lyžica soli;
  • 1 čajová lyžička čerstvo mletého čierneho korenia;
  • 2 šálky rastlinného tuku;
  • 2 veľké vajcia;
  • ¼ šálky mlieka;
  • 1 kurča, nakrájané na 8 porcií;

Spôsob prípravy:


  1. Zmiešajte múku, soľ a korenie v miske dostatočne veľkej, aby sa do nej zmestil najväčší kus kurčaťa.
  2. V liatinovom hrnci Hosse rozohrejeme tuk na strednom ohni na 160 °C.
  3. Kým sa tuk zahrieva, vyšľaháme vajcia a mlieko v miske dostatočne veľkej, aby sa do nej zmestil najväčší kus kurčaťa. Kuracie kúsky po jednom ponorte do vaječnej zmesi, potom do múčnej zmesi, potom späť do vaječnej zmesi a druhýkrát do múčnej zmesi.
  4. Keď je olej dostatočne rozpálený, kura pomaly opečieme zo všetkých strán dozlatista a prepečené. Možno budete musieť znížiť teplotu, aby mäso pred dokončením príliš nezhnedlo.