Menu
Your Cart

Prvýkrát recepty a návod na starostlivosť

Práve ste dostali svoju novú panvicu Hosse a snažíte sa rozhodnúť, čo vytvoriť, aby ste ju správne privítali vo svojej kuchyni. Pre našich ostrieľanejších priateľov odporúčame začať s vašimi osvedčenými rodinnými receptami. Aj keď je pre nás ostatných dôležité pochopiť, že na túto otázku neexistujú správne alebo nesprávne odpovede, naučiť sa variť s liatinou je jedinečné a niektorí to dokonca považujú za umenie.

Pred použitím

Vyberte novú panvicu z obalu a umyte ju v umývadle teplou mydlovou vodou. Toto bude jediný prípad, kedy budete musieť použiť mydlo na liatinovú panvicu. Po opláchnutí osušte uterákom, aby ste odstránili všetku vlhkosť a vaša nová panvica Hosse je pripravená na použitie. 

Tieto recepty a tipy vás naučia variť s liatinou a pomôžu vám vytvoriť potrebnú vrstvu korenia na vnútornej strane panvice.

Prvé varenie: dusená cibuľa a paprika

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Odporúčame začať zeleninou, pretože je šetrnejšia k bielkovinám ako väčšina bielkovín – chutí výborne a neprilepí sa na panvicu! Upozorňujeme, že je potrebné použiť trochu oleja, aby sa jedlo neprilepilo.

1. Sporák dajte na stredne nízky oheň a nechajte panvicu dosiahnuť požadovanú teplotu.

2. Nalejte asi 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja podľa vlastného výberu do panvice predtým, ako sa zahreje. V závislosti od typu spotrebiča, ktorý používate, to bude s najväčšou pravdepodobnosťou trvať asi 3 minúty.

3. Keď je olej rozpálený, vhoďte do panvice nakrájanú cibuľu a papriku. Občas premiešame a varíme, kým cibuľa nie je priehľadná a nezačne mať na okrajoch hnedú karamelizovanú farbu.

Pridajte do šťavnatého burgeru a vychutnajte si chuť!

Pre svieže letné soté pridajte do tohto receptu žltú tekvicu a cuketu.

Prvé čistenie

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-kuchyna-bb

Keď si vychutnáte jedlo a budete pripravený na upratovanie, zoberte panvicu a utrite ľahko odstrániteľné zvyšky jedla papierovou utierkou. Ak môžete odstrániť zvyšné jedlo, opláchnite panvicu a utrite ju suchou handričkou. Panvicu položte na sporák na mierny oheň asi na 2 minúty, aby sa odparila prebytočná voda. Po odstavení z ohňa vytrieme vnútro panvice papierovou utierkou a pár kvapkami oleja, aby povrch nezhrdzavel.

Pri zvyškoch jedla, ktoré sa nedajú ľahko odstrániť, naplňte panvicu asi do polovice vodou. (POZNÁMKA: Nikdy nelejte studenú vodu priamo do horúcej liatinovej panvice. Riskujete tým poškodenie panvice tepelným šokom.) Položte panvicu na sporák na strednú teplotu. Keď teplota vody stúpa, väčšina zvyškov jedla by sa mala ľahko odstrániť. Po vyliatí vody a zoškrabaní zvyškov, ak je na panvici stále prilepené nejaké jedlo, panvicu dôkladne osušte a použite papierovú utierku a lyžicu soli ako abrazívu na odstránenie zvyškov jedla. Po vybratí všetkých zvyšných potravín postupujte podľa pokynov v prvom odseku: panvicu opláchnite, osušte, zohrejte a naolejujte.

Keď navrstvíte koreniny do vašej novej panvice, začne byť skutočne nepriľnavá a povedie k menšiemu prilepeniu a jednoduchšiemu procesu čistenia.

Druhý chod: kukuričný chlieb

carevichen-hlqb-recepta-hosse-kitchen-bg

Existuje len málo jedál, ktoré prispievajú k opekaniu liatinovej panvice ako kukuričný chlieb. Kukuričný chlieb nie je len lahodným doplnkom takmer každého jedla, ale vynikajúcou úlohou je pridať vrstvu korenia na dno panvice, ako aj na boky. Kukuričný chlieb vám tiež poskytne príležitosť preskúmať koncept pečenia na vašej liatinovej panvici Hosse. Ak chcete začať, pozrite si náš recept na lahodný kukuričný chlieb.

Po tretí raz: Slanina

bekon-recepta-hosse-kuchyna-bg

Na tretie použitie panvice odporúčame použiť slaninu. Vezmite niekoľko prúžkov a zohrejte panvicu na strednom ohni. Či už dávate prednosť mäkkej, chrumkavej alebo niečomu medzi tým, vychutnať si lahodnú slaninu je skvelý spôsob, ako okoreniť vašu novú panvicu Hosse.