Vyprážané hovädzie mäso s vajcami a čedarom

​​​​​​Tieto raňajky na panvici majú všetko: chrumkavé zlaté zemiaky, pikantné kúsky hovädzieho mäsa, tekuté vajcia a voňavý čedar. Čo viac si priať?

Čas prípravy:
10 miut

 

Čas prípravy:
40 minut

 

 

Porcie:
4

 

 

 

Produkty:

  • 4 stredné červené zemiaky nakrájané na kocky, asi 680 g;
  • 1 polievková lyžica nesoleného masla;
  • 1 stredne veľká hlava sladkej cibule, nakrájaná na kocky;
  • ½ šálky jemne nasekanej zelenej papriky;
  • 1 šálka nakrájaného hovädzieho mäsa;
  • ½ čajovej lyžičky soli;
  • ½ lyžičky mletého korenia;
  • ½ čajovej lyžičky údenej červenej papriky;
  • ⅓ šálky pol na pol;
  • 4 vajcia;
  • 120 g strúhaného čedaru;

 

Spôsob prípravy:


  1. V hrnci vybavenom parným košíkom priveďte do varu asi 3 cm vody. Pridajte zemiaky, prikryte a duste, kým nie sú mierne mäkké, 5½-7 minút. Vyberte košík z hrnca.
  2. Medzitým zohrejte 1 lyžicu oleja a maslo v liatinovej panvici na strednom ohni. Pridajte cibuľu a zelenú papriku a varte za častého miešania, kým zelenina nezačne mäknúť, 4-5 minút. Pridáme hovädzie mäso, soľ, korenie a údenú papriku a miešame asi 2 minúty.
  3. Pridajte zvyšnú 1 lyžicu masla a premiešajte, aby ste obalili. Pridajte zemiaky a pokračujte vo varení za občasného miešania zemiakovej zmesi, kým zemiaky nezmäknú, nezhnednú a na dne panvice nie sú kôrky, 8-12 minút.
  4. Znížte teplo na stredne nízke. V zemiakovej zmesi urobte 4 jamky a do každej rozbite vajíčko. Navrch pridajte syr a panvicu prikryte pokrievkou alebo fóliou. Nechajte variť, kým vajcia nezmäknú a syr sa neroztopí, 5-6 minút.