Pizza so syrom a slaninou
10 mar
![Pizza so syrom a slaninou Pizza so syrom a slaninou](https://hosse-kitchen.sk/image/cache/catalog/pitsa-sas-sirene-i-bekon-1060x400w.jpg)
0 Komentáre
136 Videné
Pizza so syrom a slaninou
Uspokojivá kombinácia domáceho syra a drobenej slaniny, ktorá je taká dobrá, že sa vám každé sústo roztopí v ústach.
Čas prípravy:
16 hodín a 20 minút
Čas prípravy:
24 minút
Porcie:
2-4
Varte to s:
Liatinová misa Hosse
Produkty:
Na cesto:
- 2 šálky univerzálnej múky;
- ¾ lyžičky soli;
- ½ čajovej lyžičky suchého droždia;
- ¾ šálky teplej vody;
- 1 polievková lyžica olivového oleja plus 1 ½ polievkovej lyžice na panvicu.
Na polevu:
- 170 g nastrúhanej mozzarelly;
- ½ šálky pizzovej omáčky;
- ½ šálky domáceho syra;
- ½ šálky rozdrobenej slaniny.
- Na syr:
- 1 šálka strúhaného syra čedar;
- ¼ šálky majonézy;
- ¼ lyžičky cesnakového prášku;
- 1 pečené jalapeňo, zbavené semienok a nakrájané na kocky;
- 3 lyžice na kocky nakrájanej papriky,
Spôsob prípravy:
Obrobok:
- Do strednej misky vložte múku, soľ, droždie, vodu a 1 lyžicu olivového oleja. Všetko spolu miešame, približne 1 minútu, aby sme vytvorili lepkavú hmotu cesta bez suchých múčnych škvŕn.
- Zozbierajte zvyšky po stenách misy a vytvarujte z cesta guľu. Prikryte na 5 minút.
- Misku odokryjeme a cesto niekoľkokrát premiesime, pričom misku vždy otočíme o 90 stupňov.
- Misku prikryte a po 5 minútach vykonajte ďalšie miesenie. Počkajte 5 minút a zopakujte, potom ďalších 5 minút na štvrté a posledné miesenie. Misku prikryte a nechajte 40 minút odpočívať. Potom vložte do chladničky na 12 až 72 hodín.
- Pripravte si panvicu 3 hodiny pred podávaním pizze. Nalejte zvyšnú 1½ polievkovej lyžice olivového oleja do liatinovej panvice. Varný povrch a boky panvice potrieme olejom.
- Preneste cesto na panvicu a raz otočte, aby sa pokrylo olivovým olejom. Cesto pritlačte k okrajom formy a končekmi prstov ho nafúknite.
- Prikryjeme a necháme 2 hodiny kysnúť pri izbovej teplote.
Pečenie:
- Tridsať minút pred pečením umiestnite jednu mriežku na spodok rúry a jednu na vrch. Predhrejte rúru na 230 ℃.
- Keď budete pripravení na pečenie, posypte 1 šálku mozzarelly rovnomerne po celej kôre. Na syr nalejte malé lyžičky omáčky. Posypeme zvyšnou mozzarellou.
- Na pizzu pridajte malé lyžičky domáceho pimenta a posypte slaninou.
- Pizzu pečieme na spodnej mriežke 18-20 minút, kým syr nebublá a spodok a okraje kôrky nie sú zlatohnedé.
- Vyberte pizzu z rúry. Opatrne prejdite nožom okolo okraja pizze a bočnej strany panvice, aby sa neprilepila. Presuňte na chladiaci stojan alebo dosku na krájanie. Podávajte a užívajte si.
Syr s pimento papričkami:
Skombinujte syr, majonézu, cesnakový prášok, jalapeño a pimento papričky. Dobre premiešajte.
Dochutíme soľou a korením podľa chuti.