Palacinky s pomarančovým maslom a brandy
Palacinky s pomarančovým maslom a brandy
Naplňte tieto palacinky krémovým domácim pomarančovým maslom a doplňte ich horiacou brandy, aby ste zapôsobili na hostí pri stole.
Čas prípravy:
10 минути
Čas prípravy:
30 минути
Porcie:
7-8
Varte s:
Liatinová panvica Hosse
Produkty:
Na pomarančový olej:
- 5 lyžíc nesoleného masla, zmäkčeného;
- 5 polievkových lyžíc cukru, rozdelených;
- 2 lyžice pomarančovej kôry;
- 2 polievkové lyžice pomarančového džúsu;
- ¼ šálky likéru;
- 2 polievkové lyžice brandy.
Na palacinky:
- 2 veľké vajcia;
- 1 šálka plnotučného mlieka;
- ⅔ šálky viacúčelovej múky;
- 4 lyžice rozpusteného masla, rozdelené;
- 1 polievková lyžica cukru;
- ½ lyžičky soli.
Spôsob prípravy:
Palacinky:
- Rozšľaháme vajce, mlieko, múku, 2 lyžice rozpusteného masla,
- cukor a soľ do hladka.
- Ohrievajte liatinovú panvicu na strednom ohni 5 minút.
- Panvicu vymastíme olejom. Nalejte dostatočné množstvo zmesi,
- na zakrytie dna panvice, približne ⅓ šálky.
- Krúžte panvicou, aby sa dno pokrylo zmesou.
- Varte 1-2 minúty a otočte. Varte ďalšiu 1 minútu a vyberte na tanier
- doska na krájanie.
Pomarančové maslo a podávanie:
Zmiešajte ingrediencie, aby ste získali pomarančové maslo – 4 lyžice cukru, pomarančové kôry a pomarančový džús.
Vyhrejeme rúru na pečenie. Do stredu palacinky položte lyžičku pomarančového masla. Zložte ho na polovicu a potom znova na polovicu. Opakujte so zvyšnými palacinkami.
Vráťte palacinky na panvicu a posypte zvyšnou lyžicou cukru. Pečieme, kým cukor nezačne karamelizovať, potom vyberieme z rúry.
Zahrejte brandy a likér v malom hrnci na veľmi miernom ohni 1-2 minúty, potom odstráňte z ohňa.
Omáčkovú zmes opatrne zapálime pomocou zapaľovača s dlhou rúčkou a zmesou nalejeme na palacinky na panvici. Nechajte plameň úplne vyhorieť. Po zhasnutí plameňa podávajte.