Palacinky s pomarančovým maslom a brandy

​​​​​​

Naplňte tieto palacinky krémovým domácim pomarančovým maslom a doplňte ich horiacou brandy, aby ste zapôsobili na hostí pri stole.

 

Čas prípravy:
10 минути

 

Čas prípravy:
30 минути

 

 

Porcie:
7-8

 

 

Produkty:

 

Na pomarančový olej:

  • 5 lyžíc nesoleného masla, zmäkčeného;
  • 5 polievkových lyžíc cukru, rozdelených;
  • 2 lyžice pomarančovej kôry;
  • 2 polievkové lyžice pomarančového džúsu;
  • ¼ šálky likéru;
  • 2 polievkové lyžice brandy.

 

 

Na palacinky:

  • 2 veľké vajcia;
  • 1 šálka plnotučného mlieka;
  • ⅔ šálky viacúčelovej múky;
  • 4 lyžice rozpusteného masla, rozdelené;
  • 1 polievková lyžica cukru;
  • ½ lyžičky soli.

 

Spôsob prípravy:


 

Palacinky:

  1. Rozšľaháme vajce, mlieko, múku, 2 lyžice rozpusteného masla,
  2. cukor a soľ do hladka.
  3. Ohrievajte liatinovú panvicu na strednom ohni 5 minút.
  4. Panvicu vymastíme olejom. Nalejte dostatočné množstvo zmesi,
  5. na zakrytie dna panvice, približne ⅓ šálky.
  6. Krúžte panvicou, aby sa dno pokrylo zmesou.
  7. Varte 1-2 minúty a otočte. Varte ďalšiu 1 minútu a vyberte na tanier
  8. doska na krájanie.

 

Pomarančové maslo a podávanie:

Zmiešajte ingrediencie, aby ste získali pomarančové maslo – 4 lyžice cukru, pomarančové kôry a pomarančový džús.

Vyhrejeme rúru na pečenie. Do stredu palacinky položte lyžičku pomarančového masla. Zložte ho na polovicu a potom znova na polovicu. Opakujte so zvyšnými palacinkami.

Vráťte palacinky na panvicu a posypte zvyšnou lyžicou cukru. Pečieme, kým cukor nezačne karamelizovať, potom vyberieme z rúry.

Zahrejte brandy a likér v malom hrnci na veľmi miernom ohni 1-2 minúty, potom odstráňte z ohňa.

Omáčkovú zmes opatrne zapálime pomocou zapaľovača s dlhou rúčkou a zmesou nalejeme na palacinky na panvici. Nechajte plameň úplne vyhorieť. Po zhasnutí plameňa podávajte.