Kuracie stehná na panvici s cestovinami Rizzoni, citrónom a špenátom

​​​​​​

Toto svieže a upokojujúce jedlo, ktoré obsahuje punč, môžete pripraviť na tanieri za menej ako hodinu. Tento recept plný jasných chutí ako citrón, cesnak a rozmarín je dokonalým doplnkom k vášmu týždennému menu.

 

Čas prípravy:
10 minút

 

Čas prípravy:
45 minút

 

 

Porcie:
4-6

 

 

Produkty:

  • 6 kuracích stehien s kosťou;
  • 1 čajová lyžička soli;
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia;
  • ½ čajovej lyžičky cesnakového prášku;
  • 1 polievková lyžica olivového oleja;
  • 4 strúčiky cesnaku, mleté;
  • 1 šalotka nakrájaná na tenké plátky;
  • 1 šálka orzo (cestoviny Rizzoni), nevarené;
  • 3 ½ šálky kuracieho vývaru;
  • 2 polievkové lyžice čerstvého rozmarínu;
  • 1 polievková lyžica citrónovej kôry;
  • 2 šálky špenátu, neuvareného;
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy;
  • strúhaný parmezán na ozdobu;
  • čerstvý rozmarín na ozdobu;
  • plátky citróna na ozdobu;
  • vločky červenej papriky na ozdobu;
  • petržlen, na ozdobu.

 

Spôsob prípravy:


  1. Rúru predhrejeme na 200°C.
  2. Zahrejte liatinovú panvicu na stredne vysokú teplotu, asi 5 minút.
  3. Kurča zo všetkých strán ochutíme soľou, korením a cesnakovým práškom.
  4. Pridajte olej a opečte kuracie mäso kožou nadol, kým koža nie je zlatohnedá a chrumkavá, 4-5 minút.
  5. Kurča otočte a varte 4-5 minút. Kuracie mäso odložíme na tanier.
  6. Znížte teplotu na strednú úroveň a pridajte cesnak a šalotku na 1-2 minúty.
  7. Pridajte surové orzo (cestoviny Rizzoni), rozmarín a citrónovú kôru. Miešajte 1-2 minúty, potom pridajte kurací vývar a priveďte do varu.
  8. Znížte oheň a prikryte, kým vývar nevstrebe orzo, asi 12 – 15 minút.
  9. Pridajte špenát a citrónovú šťavu a po troškách miešajte, kým nezmäknú.
  10. Pridajte kurča kožou nahor a opekajte, kým sa kura neprepečie a koža nie je chrumkavá, asi 5-7 minút.
  11. Posypeme syrom a vločkami červenej papriky a ozdobíme kolieskami citróna, rozmarínom a petržlenovou vňaťou.