Kuracie stehná na panvici s cestovinami Rizzoni, citrónom a špenátom
10 mar
![Kuracie stehná na panvici s cestovinami Rizzoni, citrónom a špenátom Kuracie stehná na panvici s cestovinami Rizzoni, citrónom a špenátom](https://hosse-kitchen.sk/image/cache/catalog/pileshki-butcheta-v-tigan-s-makaroni-rizoni-limon-i-spanak-1060x400w.jpg)
0 Komentáre
86 Videné
Kuracie stehná na panvici s cestovinami Rizzoni, citrónom a špenátom
Toto svieže a upokojujúce jedlo, ktoré obsahuje punč, môžete pripraviť na tanieri za menej ako hodinu. Tento recept plný jasných chutí ako citrón, cesnak a rozmarín je dokonalým doplnkom k vášmu týždennému menu.
Čas prípravy:
10 minút
Čas prípravy:
45 minút
Porcie:
4-6
Varte s:
Liatinová panvica Hosse
Produkty:
- 6 kuracích stehien s kosťou;
- 1 čajová lyžička soli;
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia;
- ½ čajovej lyžičky cesnakového prášku;
- 1 polievková lyžica olivového oleja;
- 4 strúčiky cesnaku, mleté;
- 1 šalotka nakrájaná na tenké plátky;
- 1 šálka orzo (cestoviny Rizzoni), nevarené;
- 3 ½ šálky kuracieho vývaru;
- 2 polievkové lyžice čerstvého rozmarínu;
- 1 polievková lyžica citrónovej kôry;
- 2 šálky špenátu, neuvareného;
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy;
- strúhaný parmezán na ozdobu;
- čerstvý rozmarín na ozdobu;
- plátky citróna na ozdobu;
- vločky červenej papriky na ozdobu;
- petržlen, na ozdobu.
Spôsob prípravy:
- Rúru predhrejeme na 200°C.
- Zahrejte liatinovú panvicu na stredne vysokú teplotu, asi 5 minút.
- Kurča zo všetkých strán ochutíme soľou, korením a cesnakovým práškom.
- Pridajte olej a opečte kuracie mäso kožou nadol, kým koža nie je zlatohnedá a chrumkavá, 4-5 minút.
- Kurča otočte a varte 4-5 minút. Kuracie mäso odložíme na tanier.
- Znížte teplotu na strednú úroveň a pridajte cesnak a šalotku na 1-2 minúty.
- Pridajte surové orzo (cestoviny Rizzoni), rozmarín a citrónovú kôru. Miešajte 1-2 minúty, potom pridajte kurací vývar a priveďte do varu.
- Znížte oheň a prikryte, kým vývar nevstrebe orzo, asi 12 – 15 minút.
- Pridajte špenát a citrónovú šťavu a po troškách miešajte, kým nezmäknú.
- Pridajte kurča kožou nahor a opekajte, kým sa kura neprepečie a koža nie je chrumkavá, asi 5-7 minút.
- Posypeme syrom a vločkami červenej papriky a ozdobíme kolieskami citróna, rozmarínom a petržlenovou vňaťou.