Grilované chvosty homára s citrónom a cesnakovým maslom

​​​​​​

Vychutnajte si úžasnú chuť tohto receptu vždy, keď si chcete pripraviť elegantnú a pritom jednoduchú večeru.

 

Čas prípravy:
5 minút

 

Čas prípravy:
15 minút

 

 

Porcie:
2-4

 

 

Produkty:

  • 3 polievkové lyžice nesoleného masla;
  • 6 strúčikov cesnaku, mletého;
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy;
  • 4 chvosty homára, rozdelené na polovicu;
  • 1 lyžica petržlenu, mletého;
  • 1 citrón nakrájaný na kruhy (voliteľné);

Spôsob prípravy:


  1. V malom hrnci rozpustite maslo. Pridajte cesnak a varte 1 minútu. Pridajte citrónovú šťavu a premiešajte. Odstráňte z tepla.
  2. Liatinovú grilovaciu panvicu zohrejte na stredne vysokú teplotu 4-5 minút. Potrieme chvosty homára cesnakovým olejom. Varte reznou stranou nadol 2-3 minúty. Otočte chvosty a znova ich potrite cesnakovým olejom.
  3. Pokračujte vo varení ďalšie 3 minúty. V prípade potreby pridajte kolieska citróna. Varte 1-2 minúty z každej strany. Odstráňte z tepla a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Ihneď podávajte.