Grilované chvosty homára s citrónom a cesnakovým maslom
10 mar
![Grilované chvosty homára s citrónom a cesnakovým maslom Grilované chvosty homára s citrónom a cesnakovým maslom](https://hosse-kitchen.sk/image/cache/catalog/opashki-ot-omar-na-skara-s-maslo-ot-limon-i-chesan-1060x400w.jpg)
0 Komentáre
103 Videné
Grilované chvosty homára s citrónom a cesnakovým maslom
Vychutnajte si úžasnú chuť tohto receptu vždy, keď si chcete pripraviť elegantnú a pritom jednoduchú večeru.
Čas prípravy:
5 minút
Čas prípravy:
15 minút
Porcie:
2-4
Varte s:
Liatinová panvica Hosse
Produkty:
- 3 polievkové lyžice nesoleného masla;
- 6 strúčikov cesnaku, mletého;
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy;
- 4 chvosty homára, rozdelené na polovicu;
- 1 lyžica petržlenu, mletého;
- 1 citrón nakrájaný na kruhy (voliteľné);
Spôsob prípravy:
- V malom hrnci rozpustite maslo. Pridajte cesnak a varte 1 minútu. Pridajte citrónovú šťavu a premiešajte. Odstráňte z tepla.
- Liatinovú grilovaciu panvicu zohrejte na stredne vysokú teplotu 4-5 minút. Potrieme chvosty homára cesnakovým olejom. Varte reznou stranou nadol 2-3 minúty. Otočte chvosty a znova ich potrite cesnakovým olejom.
- Pokračujte vo varení ďalšie 3 minúty. V prípade potreby pridajte kolieska citróna. Varte 1-2 minúty z každej strany. Odstráňte z tepla a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Ihneď podávajte.