Grilovaná pizza Margherita
10 mar
![Grilovaná pizza Margherita Grilovaná pizza Margherita](https://hosse-kitchen.sk/image/cache/catalog/pitsa-margarita-na-skara-1060x400w.jpg)
0 Komentáre
283 Videné
Grilovaná pizza Margherita
Marinara omáčka, alpský syr čedar a nasekaná čerstvá bazalka sa krásne spoja, aby vytvorili ľahkú a lahodnú grilovanú pizzu.
Čas prípravy:
10 minút
Čas prípravy:
50 minút
Porcie:
2
Varte s:
Liatinová panvica Hosse
Produkty:
- 280 g guličky z pizzového cesta vykysnutého pri izbovej teplote;
- Múka na posypanie;
- Krupica alebo kukuričná múka na posypanie;
- ⅓ šálky omáčky marinara;
- 90 g strúhaného čedaru;
- 4 lyžice nasekanej čerstvej bazalky;
Spôsob prípravy:
- Predhrejte gril alebo gril na priame grilovanie pri vysokej teplote. Teplotný senzor by mal ukazovať 260°C.
- Cesto položte na jemne pomúčenú dosku. Cesto jemne rozvaľkajte končekmi prstov a bokmi rúk, pričom na vonkajšom okraji kôrky ponechajte čo najviac vzduchu. Cesto rozvaľkajte (alebo vyvaľkajte valčekom) na kruh veľkosti vašej liatinovej panvice.
- Na dno panvice jemne posypte krupicu. Cesto na pizzu vložte do pripravenej formy. Marinádu natrieme na cesto na pizzu, pričom pásik kôrky necháme neorezaný. Posypeme čedarom.
- Položte panvicu na gril alebo gril a zatvorte veko. Nechajte pizzu piecť a pravidelne ju otvárajte, aby ste panvicu otáčali v smere hodinových ručičiek. Pizza je hotová, keď sa nafúkne, spodok je chrumkavý a hnedý, kôrka začne hnednúť a syr sa roztopí. Po vybratí posuňte pizzu na dosku na krájanie pomocou špachtle. Posypeme bazalkou. Nakrájajte a podávajte.
Poznámka: Aby cesto kyslo, vytvarujte z cesta oboma rukami guľu tak, že ju pritlačíte na pracovnú dosku. Tým sa povrch cesta utiahne. Položte ho na pomúčenú dosku a prikryte plastovou fóliou pokrytou sprejom na varenie. Pred naťahovaním v kroku 2 nechajte kysnúť 40-90 minút.