Grilovaná marinovaná zelenina

​​​​​​

Aké jedlo je letnejšie ako panvica s grilovanou zeleninou? S trochou olivového oleja, cesnaku, byliniek a štipkou citrónu je táto nakladaná zelenina dokonalým doplnkom každého jedla.

 

Čas prípravy:
10 minút

 

Čas prípravy:
20-25 minút

 

 

Porcie:
4-6

 

 

Produkty:

 

Zelenina:

  • 1 hlava červenej cibule;
  • 1 červená paprika;
  • 1 žltá paprika;
  • 1 cuketa;
  • 1 hlava brokolice, nakrájaná na kúsky;

 

 

Marináda:

  • ⅓ šálky citrónovej šťavy;
    ¼ šálky olivového oleja;
    1 polievková lyžica jablčného octu;
    4 strúčiky cesnaku, mleté;
    2 polievkové lyžice suchého rozmarínu;
    ½ čajovej lyžičky soli;
    ¼ lyžičky vločiek červenej papriky (voliteľné)
    ozdobíme plátkami citróna

 

Spôsob prípravy:


  1. Zmiešajte ingrediencie na marinádu v uzatvárateľnom plastovom vrecku.
  2. Zeleninu nakrájajte na 3 cm kúsky.
  3. Pridajte zeleninu do marinády a dobre pretrepte. Dajte na 30 minút do chladničky.
  4. Gril zohrievajte na stredne vysokej teplote 10 minút so zatvoreným vekom. Pridajte grilovací rošt a zatvorte ho na 5 minút.
  5. Po predhriatí grilu/grilu pridajte marinovanú zeleninu. Varte domäkka 5 minút. Zeleninu premiešajte a pokračujte vo varení, kým nedosiahne požadovanú úroveň prepečenia.
  6. Odstráňte z tepla a vytlačte citrón cez zeleninu. Posypeme soľou a podávame.