Grilovaná marinovaná zelenina
10 mar
![Grilovaná marinovaná zelenina Grilovaná marinovaná zelenina](https://hosse-kitchen.sk/image/cache/catalog/marinovani-zelenchutsi-na-skara-1060x400w.jpg)
0 Komentáre
92 Videné
Grilovaná marinovaná zelenina
Aké jedlo je letnejšie ako panvica s grilovanou zeleninou? S trochou olivového oleja, cesnaku, byliniek a štipkou citrónu je táto nakladaná zelenina dokonalým doplnkom každého jedla.
Čas prípravy:
10 minút
Čas prípravy:
20-25 minút
Porcie:
4-6
Varte s:
Liatinová misa Hosse
Produkty:
Zelenina:
- 1 hlava červenej cibule;
- 1 červená paprika;
- 1 žltá paprika;
- 1 cuketa;
- 1 hlava brokolice, nakrájaná na kúsky;
Marináda:
- ⅓ šálky citrónovej šťavy;
¼ šálky olivového oleja;
1 polievková lyžica jablčného octu;
4 strúčiky cesnaku, mleté;
2 polievkové lyžice suchého rozmarínu;
½ čajovej lyžičky soli;
¼ lyžičky vločiek červenej papriky (voliteľné)
ozdobíme plátkami citróna
Spôsob prípravy:
- Zmiešajte ingrediencie na marinádu v uzatvárateľnom plastovom vrecku.
- Zeleninu nakrájajte na 3 cm kúsky.
- Pridajte zeleninu do marinády a dobre pretrepte. Dajte na 30 minút do chladničky.
- Gril zohrievajte na stredne vysokej teplote 10 minút so zatvoreným vekom. Pridajte grilovací rošt a zatvorte ho na 5 minút.
- Po predhriatí grilu/grilu pridajte marinovanú zeleninu. Varte domäkka 5 minút. Zeleninu premiešajte a pokračujte vo varení, kým nedosiahne požadovanú úroveň prepečenia.
- Odstráňte z tepla a vytlačte citrón cez zeleninu. Posypeme soľou a podávame.